Newborn

Veiligheid van je baby voorop


Om ervoor te zorgen dat je kleintje in alle rust (en veilig) de sessie kan doorbrengen, worden er diverse voorzorgsmaatregelen genomen. Je kunt erop vertrouwen dat je pasgeborene in goede handen is.

Een newbornshoot vindt plaats tussen de 7e en 15e dag na de geboorte. Later kan op zich ook, maar dan zijn de mogelijkheden wat beperkter. In de eerste twee weken na de geboorte kan een newborn zich namelijk nog helemaal terug in de baarmoeder wanen. Door schoon en gevoed te zijn, te wrappen (inwikkelen) en flink wat geduld en creativiteit kan de newborn in een diepe slaap terecht komen en vervolgens geposeerd worden, zonder dat hij/zij daar echt veel van meekrijgt.

Het valt van tevoren natuurlijk niet precies te plannen wanneer je gaat bevallen. Maar mocht je zwanger zijn en graag een newbornshoot willen, geef het dan alvast door. Dan houd ik rond de uitgerekende datum een plekje vrij. Als het kindje geboren is, neem je contact met me op en dan maken we een definitieve afspraak.


De veiligheid van de baby is een rode draad in alles wat ik doe, elke sessie opnieuw. Ik tref voorzorgsmaatregelen om risico's zoveel mogelijk te elimineren. Ik behandel een baby zoals ik zelf zou willen dat een ander met mijn pasgeborene zou omgaan; met geduld, liefde en respect.

Een aantal maatregelen die ik tijdens elke sessie neem:

  1. Ik laat een baby nooit (ook niet heel even) alleen op een beanbag of in een prop (mandje, kistje, etc.) liggen. Ik zorg dat de spullen die ik nodig heb binnen handbereik zijn. Mocht ik onverhoopt toch iets vergeten zijn te pakken, zal ik altijd de aanwezige ouder vragen even dichterbij te komen en op te letten.
  2. Ik zorg ervoor dat het hoofdje en de nek te allen tijde ondersteund worden.
  3. Ik doe geen poses die de baby kunnen schaden. Helaas zijn er veel voorbeelden beschikbaar op het internet waarop baby's in de meest schattige, maar ondoenlijke poses worden afgebeeld. Niet alles is echt! Vaak komt er veel photoshop aan te pas. Ik kies daarom alleen poses die veilig zijn, of die ik beheers in Photoshop.
  4. Ik dwing een baby nooit in een bepaalde pose. De baby is leidend in wat er wel en niet lukt tijdens een sessie.
  5. Ik draag altijd een camerastrap (= -riem) tijdens het fotograferen van baby's.
  6. Ik ga nooit op iets staan direct boven een baby.
  7. Ik zorg ervoor dat er geen spullen in de buurt van de baby loszitten of kunnen vallen.
  8. Ik zal een baby nooit in iets van glas of aardewerk (of iets anders breekbaars) poseren.
  9. Ik stel de veiligheid van de baby boven 'het perfecte plaatje'.

Hierdoor kun je als ouder met een gerust hart je baby aan me overdragen tijdens de sessie.


Wanneer je een newbornshoot bij mij boekt, ontvang je een folder met tips die je rustig van tevoren door kunt nemen. Zo kun je je voorbereiden op de fotoshoot (let wel; het is van belang om dit te doen, aangezien dit de foto's ten goede komt).