Waarom gezinsfoto's zo waardevol zijn


Eerlijk is eerlijk: een fotoshoot met je gezin doe je niet wekelijks. Een goede, fijne fotograaf is tenslotte niet gratis en mooie foto's vereisen enige voorbereiding qua planning, kleding, etc. Toch is het de moeite waard om op zijn tijd, bijvoorbeeld ieder jaar, professionele foto's te laten maken van je gezin. Of van je kinderen alleen. In dit artikel geef ik je drie redenen (en ja hoor: er zijn er vast nog veel meer!) om binnenkort een fotoshoot te boeken.

Vastleggen van groei


Kleintjes worden groot.... en dat gaat sneller dan je denkt! Misschien kun je het je nu (nog) moeilijk voorstellen, maar in een oogwenk gaan ze hun eigen weg. Misschien herken je het al; dat kleine, rimpelige en kwetsbare hummeltje kan al lopen en praten. Waar blijft de tijd?! Regelmatig, bijvoorbeeld ieder jaar, een fotoshoot doen is een hele mooie manier om de groei en de weg naar zelfstandigheid vast te leggen. Wellicht voor een mooi canvas aan de muur of een prachtig album dat voor vele jaren gekoesterd zal worden. Nu jullie nog dagelijks samen zijn en de kinderen thuis wonen, kun je de kans pakken!

Herinneringen herleven


Een foto kan je terugbrengen naar een exact moment. Een goede foto roept het gevoel van dat moment op, maar soms ook de omstandigheden; het lekkere weer, de leuke picknick, de geur van het bos... Een perfecte manier om even terug in de tijd te gaan en te mijmeren over een tijd die nooit meer terugkomt. De coverfoto is hier een perfect voorbeeld van. Ik vroeg dit gezin, net voor ik klikte, wat hun lievelingseten was. Zonder enige twijfel was het antwoord, in koor: 'Sushi!!!!'. Na het opleveren van de galerij was deze foto meteen bij alledrie de gezinsleden de grote favoriet. De foto brengt hen in een seconde terug naar dat moment, naar het plezier, naar hoe hard we daarna gelachen hebben. Niet voor niets is deze foto 1 van de 9 die in een prachtige collage aan de muur is komen te hangen in de woonkamer van dit gezin.

Niemand blijft voor altijd


Minder fijne gedachte! En je wilt er misschien ook niet echt over nadenken, maar het leven komt zoals het komt. En soms valt er iemand, met of zonder waarschuwing, weg. Een geliefd gezins- of familielid dat je moet missen. Hoe mooi is het dan om foto's te hebben van een moment dat jullie nog compleet waren? Foto's kunnen zorgen voor een glimlach en bijdragen aan de verwerking van zo'n gemis.

Het gezin in dit blog is gelukkig nog helemaal compleet en ik hoop dat ze nog heel veel jaren gezond en gelukkig mogen blijven. Ik denk ook niet dat er veel mensen zijn (gezonde mensen) die om bovengenoemde reden een fotoshoot boeken. En laten we eerlijk zijn; het leven is te mooi om te vaak bij zulke zaken stil te staan. Maar dit artikel is nu eenmaal niet geschreven voor mensen die niet overtuigd hoeven worden. Dus, als je twijfelt, heb je nu nog een mooi argument om het wel te doen.

Elke fotograaf heeft zijn/haar eigen stijl. Bekijk diverse portfolio's en zie wat je aanspreekt. Je kunt natuurlijk gaan voor geposeerde foto's, waarop iedereen naar de camera lacht.

Steeds meer fotografen richten zich op ontspannen foto's, waarin je jezelf herkent. Een goede fotograaf stelt je op je gemak en loodst je door de shoot heen. Er is geen enkele reden om nerveus te zijn, omdat je bijvoorbeeld 'niet weet hoe je moet staan'. Dat levert niet alleen prachtige beelden op, maar zorgt ook voor een fijne ervaring. Je kunt terugkijken op iets leuks dat je samen hebt gedaan.

"What I like about photographs is that they capture a moment that's gone forever, impossible to reproduce"

—Karl Lagerfeld

Aan de muur


Kijk hoe gaaf! Als fotograaf ben je natuurlijk trots als jouw werk zo'n prominente plaats in een huis krijgt. Maar het zegt natuurlijk ook veel over hoe blij deze mensen zijn met de reportage.

Licht & Donker


Heb je besloten dat het inderdaad tijd is voor een fotoshoot en spreekt de stijl van Licht & Donker Fotografie je aan?

Bezoek dan vooral de website, neem contact op of boek direct via onderstaande button.