Licht


Zachte & frisse tinten, veel licht, dromerig wazige achtergronden, koelere tonen, open plekken in een weiland of op het stand... witte en pastelkleurige kleding. De foto's hebben een lente-achtige sfeer; typisch Licht & Donker Fotografie!

Donker


Warme tinten, zacht licht, donkere achtergronden, bosachtige omgeving, gebreide & wollen structuren, onderwerp in the spotlight. Je bent het (nog) niet gewend van Licht & Donker Fotografie, maar dat gaan we veranderen!


Licht & Donker Fotografie staat voortaan voor twee totaal verschillende stijlen!


En welke het gaat worden, bepaal je als klant helemaal zelf. Het is maar net welke stijl jou het meeste aanspreekt. Zelf heb ik me de laatste jaren erg gefocust op de lichte, frisse stijl. En hoewel ik die nog steeds erg mooi vind, voelde het alsof ik iets liet liggen. Want alle ideeën in mijn hoofd zijn niet allemaal geschikt voor deze stijl. Soms kan ik meer uit een foto halen door de vrijheid te hebben meer de donkere kant op te gaan. Ik liet me tegenhouden door allerlei adviezen van buitenaf; coaches en marketinggoeroes die aangeven dat het belangrijk is dat je een eigen stijl ontwikkelt. Een herkenbare stijl; mensen leren jouw ''sausje' herkennen en dat is goed, want zo kunnen klanten gericht kiezen voor de stijl die hen aanspreekt. Klopt helemaal. En dus heb ik me daar netjes aan gehouden de afgelopen jaren. Met heel veel plezier heb ik een branding uitgewerkt; alles matcht! Nieuwsbrieven, contracten, bedankkaartjes, website, fotowerk, ... alles licht en fris. Ik boekte zelfs voor mijn eigen brandingshoot een fotografe die qua stijl erg paste. Overigens ben ik nog steeds heel blij met de foto's en ik kijk met een plezier terug op deze shoot, hoor.

Maar ondertussen kriebelde er iets en speel ik al een lang met het idee om twee stijlen uit te gaan werken. Ondanks alle adviezen. Ik neem gewoon een sprong in het diepe en maak, zoals ik steeds vaker doe, mijn eigen keuzes.

Ik geloof die adviezen overigens wel. Als klant kies je een fotograaf op basis van stijl. Je weet wat je krijgt als de fotograaf een consistent portfolio heeft opgebouwd en zo ben je verzekerd van prachtige platen, die jou aanspreken. Maar ik kan eigenlijk niet kiezen. Ik houd ontzettend van de lichte, frisse foto's, maar voel ook veel affiniteit met de donkere, warme stijl. En daarom ga ik ze dus beiden aanbieden! Het is eindelijk zover; Licht EN Donker Fotografie maakt haar naam waar :).

Wat je hierboven ziet, zijn dus twee verschillende bewegingen van dezelfde foto. Die heb ik speciaal voor dit blog bewerkt, om goed de verschillen te kunnen laten zien. Het zijn voorbeelden van foto's waar ik beide mogelijkheden in zag. Maar nogmaals, deze heb ik echt gebruikt om de verschillen zichtbaar te maken. Het is dus juist niet de bedoeling dat je straks je foto's opgeleverd krijgt in twee verschillende smaken. Je kiest van tevoren of je gaat voor 'Licht' of voor 'Donker' en afhankelijk van je keuze gaan we op zoek naar locatie, datum, tijdstip, kledingstijl, etc.

Licht...

... of Donker?

Weet jij al welke stijl jou het meeste aanspreekt? Of is die deze voor jou helemaal niet zo moeilijk? Laat het me weten; ik ben heel benieuwd!

Of misschien wil je zelfs een shoot boeken? Dan kan via onderstaande knop. Ik zie je graag! Liefs, Eveline